Ivana Stanisavljević

Rođena u Beogradu 1977. god. Slika od 2000. god. živi i radi u Beogradu. Potomak je velikih vajara, dede Dragiše i oca Milana Stanisavljevića, pored čijih je crnih, hrastovih, monumentalnih figura, troglava, ptica, ljubavnika, svetaca… odrasla i formirala svoj umetnički ukus.

Uprkos velikom uticaju dede i oca, uspela je da izgradi sopstveni izraz, dinamičnim odnosom prema tehnici, upotrebom različitih materijala, formi, koju neprestano ispituje. Njen dinamični, istraživački duh, urođena senzibilnost i želja za sopstvenim umetničkim otkrovenjem, izdvojiće čitav niz dela koja neosporno dokazuju, da je Ivana i ako mlad slikar, tako reći početnik, itekako originalna i prepoznatljiva.

Izlaže od 2001. na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Pre slikarstva dugo godina se bavila atletikom i bila jedna od najperspektivnijih, svestranih takmičarki, koja je postizala podjednako dobre rezultate na preponama, sprintu i u skoku u dalj. Brojna međunarodna takmičenja, bila su vrlo uspešna sa njenim nastupima. Dugo godina je predstavljala svoju zemlju kao standardni reprezentativac Jugoslavije, a bila je i kapiten u Crvenoj zvezdi, čije je boje branila punih 13 godina.

Naviknuta na uspehe, takođe uspešno nastavila da se bavi slkarstvom.Posle završene jedanaeste beogradske gimnazije upisuje fakultet za sport i fizičko vaspitanje gde je trenutno apsolvent.